Hur jag gör
Publicerat den

Jag bestämmer mig. Från och med måndag - inget socker i veckorna, ok på helgerna osv. Sätt upp regler och gränser. Belöningar är lika viktiga då det är vad som får mig att fortsätta. Självklart kan också jag halka på vägen och är inte alls duktig hela tiden. Bestämmer du dig så har du bestämt dig. Skriv ner dina framsteg så det blir mer på riktigt. Märker du ingen förbättring är det svårt att hålla sig motiverad. 

Se det inte som ett måste utan som en utmaning och du gör det för din skull för att det är kul. Självklart mår kroppen bäst av att inte ha ett sockerintag som skjuter i taket varje dag. Du slipper humörsvängningar, sockerfall och sockerkickar. Du går på bara naturlig energi.

För att slippa själva suget, så måste du sluta! Stop, inget socker på 5 dagar till exempel. Kommer det under dagen så drick vatten, ät en frukt, motionera eller borsta tänderna. Ger du efter så kommer det alltid att stanna kvar. Intala dig själv att du bestämmer och gör som du vill. Vill du inte äta godis och dricka läsk så ska du inte göra det för att din kropp vill det. Spelar det dig ingen roll vad du stoppar i dig under dagen, så visst, ät vad du vill! Man måste få njuta i livet, men jag anser att jag ska njuta när jag vill det, inte för att jag "behöver" det flera gånger om dagen.

Glöm inte att mycket av maten vi köper innehåller lika mycket socker som en godisskål ibland. Skippa som sagt fruktyoghurt och den färdiga Müslin som går att köpa. Glömmer man att den här sortens mat innehåller detta så kan det bli svårare att bli av med suget. Ät gröt med färsk frukt och bär till frukost istället. Bara naturligt fruktsocker. Ät inte så mycket "färdigmat" utan laga maten från grund så vet du vad den innehåller.

Har man ett riktigt sockerberoende så måste man avvänja kroppen på riktigt. Därför bör man undvika socker helt och hållet i början. Sockerrehab. Du spar pengar och det ÄR inte jobbigt. Det är inte tidskrävande eller en fysisk utmaning. ALLT sitter i huvudet! Stort lycka till.

Bilder från we ♥ it




Therese

Precis, allt sitter i huvudet och det gäller att man har bestämt sig från början, oavsett vad slutmålet är :)

Sv. Det var gott! :) Smoothien innehåller bara fruktjuicer och pureer, inga tillsatser eller E-ämnen, den rekommenderas! Egentligen är keson värst, för den innehåller faktiskt socker, men så var det ju lördag igår ;) Ja kesella är grymt! Frukost, mellis eller som kvällsgottis :)



URL: http://justmakethechange.blogg.se/


Jonna

sv: Underbart! :D

Tack så mycket! Mycket bra tips :)



URL: http://ionas.blogg.se/


ANNE

Åh. Någon gång MÅSTE jag ta tag i mitt sockerberoende :// Men fan, man orkar ju aldrig ändra på sig. Kasst.



SV: Tack!! :)



URL: http://favs.se/mode


L y d i a

svar,

Håller med! Nu får det banne mig va färdigsnöat för denna vår...!!!



Det går inte kommentera ditt inlägg under detta (kan räcka med att bara gå in på inlägget och publicera det igen om du vill fixa till det) men jag ville säga att du är väldigt söt på bilden :} Och vardagsmotionen ska man inte underskatta! Älskar att cykla nu under vår/sommar/höst + man behöver inte ta i beräkning när bussarna går eller ens OM dom går ;D



URL: http://lydiajosefine.blogg.se/


Christoffer

Sv: Eller hur jag håller med dig till 100 %! Det är så roligt när man hör folk som drar såhär verkligen urkassa ursäkter som t.ex. "nee men jag har lite ont i foten". Det är ju bara skrattretande.



Sjukt fin blogg du har förresten! Hur har jag kunnat missa!? Skäms på mig! Följer dig genast på bloglovin !:)



Följ gärna mig också!



Ha det underbart!

MVH Christoffer Andersson



URL: http://www.christofferstraning.blogspot.se


Elin

Sv: Tack så mycket! :)



URL: http://elinz.blogg.se/


Emelie

oh vilka härliga bilder!



URL: http://mliejohansson.blogg.se/





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo