Nervositet
Publicerat den

Idag har jag suttit på ekonomi & företagsmässan i Kista hela dagen. Jag går snart på föräldraledighet men det känns viktigt för mig att hålla mig uppdaterad och insatt. Jag vet inte hur jag ska kunna släppa kontrollen på jobbet och bara låta det vara i ett år. Kanske har jag fullt upp och inte tänker på det alls när det väl är dags (precis som alla säger), men det känns lite som min plikt att hålla koll eftersom jag varit och är ensam med att göra just det jag gör på mitt jobb. Just nu känns allt jobbrelaterat ganska kaosartat. Snart börjar min vikarie som ska gå parallellt med mig och det känns svårt att visa någon annan hur man gör osv. Det går säkert bra men man vill ju inte heller missa något. Jag har 1,5 vecka på mig att förbereda mig och hitta min pedagogiska sida. Jag vet själv hur svårt det är att lära sig av någon om de inte är bra på att förklara varför man gör vissa saker osv.
 
Mässan gav mig iallafall massor och den ska jag försöka gå på nästa år också. Så nu sitter jag hemma och ser mycket positivt på allt jag ska hinna göra innan jag ska gå hem för det kommande året. 
 
 
 v. 29
Publicerat den

Jag har fått så mycket gjort under helgen! Spjälsängen är uppackad och ihop monterad (jättefin!), jag har målat två vändor i kaosrummet, snart klart, men en vända till behövs! Jag hinner nog det imorgon efter jobbet. Måste nog sammanfatta min helg som tipp topp. Jag känner mig utvilad trots en del slit, vi har umgåtts med massa folk, hunnit kolla lite efter inredning som behövs till huset, ätit gott, ja en bra helg helt enkelt. Det enda jag inte hunnit med är att städa huset, men det gör jag när rummet är klart, allt är undanplockat och redo att inredas. Jag har fortfarande ingen aning om hur jag ska inreda barnrummet (eller resten av huset för den delen) men vi får boa in oss lite helt enkelt och ta det som det kommer. Just nu står spjälsängen i vårt rum och det är väl där den kommer stå ett tag, men innan lilltjejen kommer så ska den få pryda hennes egna rum, när det är klart.  
 
 
 
 
I helgen fick jag dra på mig en vanlig klänning, jag har inte köpt så mycket mammakläder och det märks att man inte längre kan ha så mycket vanliga kläder längre. Jag fick i alla fall på mig den men den satt som korvskinn. Börjar känna mig ganska stor och otymplig nu...
 Ännu en milstolpe
Publicerat den

Det känns iallafall så, att vissa steg under graviditeten blir som milstolpar, ett steg närmare, några kvar. Här ser ni nästa milstolpe. Idag kom inbjudan till föräldraträffarna vi ska gå på (kan behövas för oss, haha!) och det känns kul! Vi är båda nervösa över ett besök på förlossningen men det är nog precis vad vi behöver för att komma över våra rädslor. Ibland slår det mig liksom att gostjejen faktiskt ska ut också. Jag la mig precis på soffan för att ta igen mig lite efter jobbet. Nästa arbetspass ska påbörjas, nämligen slipa det Niclas spacklade i lillans rum igår. Sedan kan jag äntligen måla! Min lillebror och jag hjälptes åt att montera ihop skötbordet i helgen så nu får jag nog lugna mig med sängen tills rummet är färdigmålat åtminstone. Skulle behöva lite inredningsinspo till flickrum då jag insåg igår att jag inte har någon aning om hur det ska se ut. Hojta om ni har lite tips! 

vecka 28.