That year
Publicerat den

En sak kan jag säga om den här sommaren, och det är att den känns väldigt lång iallafall. Jag tror jag aldrig haft så lite att göra på semestern eller varit så blek som jag är just nu. En sommar man kommer att minnas, helt klart! Passar på att spendera tid på gymmet och i spåret medan jag ändå är uttråkad! 
 
 
 
 Stay in shape
Publicerat den

Tydligen har mina morgonpromenader gjort susen. Jag brukar inte låta vågen påverka mig men jag hade faktiskt gått ner 2 kilo bara under semestern, 2 veckor. Jag har inte kämpat, varit svettig och snurrig i huvudet av utmattning dagarna i ända. Snarare tvärtom. Sedan min semester började har jag gått en 30-60 minuters promenad innan frukost ca 4 gånger i veckan. Med en maxpuls på 130 så blir man inte ens svettig, det är ett behagligt tempo och jag kan njuta av promenaden istället för att pina mig igenom den eftersom jag inte blir anfådd. Huvudsaken är att få upp förbränningen under resten av dagen. När promenaden är avklarad äter jag frukost och fortsätter dagen som vanligt. På kvällen behöver jag inte göra mycket mer än ett skönt styrketräningspass. När jag inte har gått dessa promenader på morgonen så kör jag konditionspass. De är snabba och över på ca 20 minuter. Jag pendlar mellan att köra i backe, på plan mark och på cykel då jag kan få ont i vader och knän av att springa för ofta. När jag tänker efter så lägger jag inte alls ner mycket tid på träningen nu under semestern, och ändå får jag så bra resultat! Jag kan verkligen rekommendera detta till er som inte känner att ni har tid eller lust att lägga ner massor av timmar på gymmet. Dessutom kan ni ta vara på, den så kallade, sommaren och får vara ute mycket. Maten då? Jo, förutom ett par pizzabitar, hamburgare och åtskilliga burkar cocacola och dessutom en del glassar, så är jag nog ganska duktig! Haha. Nä, mycket frukt och grönt, men det är fortfarande sommar, eller hur? :) 
 
 I'm on the top of the world
Publicerat den

Det är med extrem längtan jag tar mig igenom hösten i år tror jag! Eftersom sommaren inte har levt upp till mina förväntningar så kan jag inte koncentrera mig på så mycket annat än resan i vinter. Jag ska jobba hårt inför resan, vara i bra form och kunna njuta av att vara nöjd. Jag spenderar min semester i spåret, på löpturer eller powerwalks och gymmet. En aning överkonsumtion av diverse onyttigheter hör kanske sommaren till? Oavsett så passar jag på nu under semestern. Sedan är det hårdkörning som gäller! 
 
Nu under sommaren har jag klockan ställd på 9. Jag går direkt ut på en powerwalk eller joggingtur under 30-60 minuter. Passar på att ta luft, andas och njuta av morgonluften. Det får mig att må bra och känna mig pigg under resten av dagen. Det bästa är att jag hinner också ta ett pass på gymmet under kvällen med mer tid för bara styrketräning istället för att jag ska försöka hinna med både kondition och styrka. Med andra ord hinner jag nu träna igenom hela kroppen under en vecka. Det är nästan skönare att träna på semestern, när man har tid och ingen stress för att hinna med annat! Den 3 september blir jag studen igen, och jag är livrädd. Men jag behöver det här och jag har mycket som snurrar i skallen just nu. Reseplaner är det enda vi pratar om hemma, och medan jag försöker få allt gå ihop i till hösten så blir allt bara en stor svart klump i skallen på mig. Det är ganska utmattande, men kul! Det pirrar i benen på mig när jag tänker på vad som komma skall. Jag vill bara brista ut i ett stort skrik ala Ronja Rövardotter vårskrik. 
 
Jag älskar livet! 
 
Bilder från we ♥ it