Vila
Publicerat den

Där var veckans träning avklarad så nu laddar jag upp inför vilodagen imorgon med ett stort glas cola, haha!  Vi hann med en promenad imorse men eftersom bebis inte sov så bra varken inatt eller under promenaden så sitter jag i skrivande stund och håller på söva henne i babysittern, eller hon söver sig själv ganska bra i den när hon är trött, nu ska jag bara se till att hon sover en stund. Jag börjar känna mig mer och mer nöjd, eller jag känner väl att det hänt mycket med kroppen sedan jag fött barn. Magen börjar dra ihop sig ganska bra, och även om jag inte har en massa kilon som ska bort så har jag ju en del att jobba med för att komma tillbaka till en bra fysik. Men eftersom jag tycker att det hänt så mycket så känner jag ingen panik över att detta inte skulle gå att fixa till, utan det känns väldigt bra än så länge. 
 
Jag sitter just nu mest och längtar efter vår nya soffa plus fotöljer som vi väntar på ett tag till. Gud så efterlängtat!  Vi fick ett ryck under mellandagsrean och köpte massa nytt, men väntan är ju extremt lång. Men hela grejen att vi köpte dem sakerna har fått mig att vilja köpa en massa andra inredningsdetaljer så vårt hem kan bli som vi vill ha det någon gång. Men det kommer banne mig få ta den tid det tar. Soffor är inte billigt, haha! Nu har vi dessutom dubbelt så stort utrymme att inreda än i tidigare lägenheten, så det krävs en del eftertanke. 
 
 
Hur som helst, här sitter jag just nu (obs, plastblomman är inte en inredningsdetalj jag tänkt behålla särskilt länge) bland fakturor (bortklippt ur bild) och jobbdatorer, babysitters och nappar. 
 
 Att leva med ny mening
Publicerat den

Tummen upp för ett forum där vi kan finna hjälp, för tro mig, frågor finnes! 
 
Jag kan ju känna lite att med barn så är inga frågor för dumma, fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite (om det inte gäller något medicinskt då man självklart i första hand ska vända sig till vården), men här sitter jag och är extremt nöjd över en dotter som äter max ca 2-3 per natt fast hon bara är 2 månader. På andra sidan cyberrymden så sitter dock folk och undrar hur dem skall gå tillväga för att få sina nya små bebisar att sova hela natten eftersom dem "bara" sover mellan 20-06 med ett mål mat emellan. Själv känner jag bara en sådan glädje över att vi har en liten tjej som verkar ha riktigt bra rutiner fast hon är så liten, eftersom jag absolut inte räknat med det på många månader framöver. Om min dotter hade sovit mellan dem tiderna med endast en måltid emellan hade jag varit måttligt imponerad men samtidigt funderat över om hon verkligen inte behöver mer mat? Man är ju inget proffs direkt, men alla är vi olika. Jag ville bara komma fram till att jag aldrig hade ställt mig den frågan eftersom jag redan känner mig "bortskämd" med en sån snäll nattbebis (kommer jag få ångra det jag säger nu tro, haha?) 
 
Hur som helst så har hela livet fått en ny mening och det har jag sagt förr. Men även om jag känner mig trött ibland så kan jag liksom inte prioritera mig själv och min sömn eftersom hon (med stort H) alltid kommer i första hand. Det är en sjuk känsla att känna saknad till sin dotter när man själv är vaken och hon sover. En underbar känsla. 
 
 
 
Vi brukar promenera bort till kossorna och säga hej ibland. Än så länge är jag nog mest road av dem än vad mitt barn är ;) 
 
En annan härlig känsla är längtan till promenader, nu har jag alltid sällskap och en ordentlig anledning till att komma ut. Jag ger mig själv en eloge som varit väldigt duktig på att röra mig sedan Stina kom till världen. Under graviditetens första och sista månader mådde jag inte tillräckligt bra för att varken träna eller promenera så det känns otroligt efterlängtat. Förutom promenader så kör jag Olga Rönnbergs schema för nyblivna mammor för att komma igång med rätt träning igen. Det känns viktigt att köra igång på rätt sätt för att komma in i min vanliga träningsvardag längre fram. 
 
 
Bra bok med lätta förklaringar till rätt övningar för att stärka bålen bland annat efter en graviditet, men också fortsatt program för att hålla i gång längre fram. 
 
 
 
 Torsdag
Publicerat den

Vilket väder! Men ut på våra promenader ska vi, så idag fick vi minsann köra med regnskyddet på i snöstormen. 5 kilometer och 50 minuter senare så hann jag till och med dammsuga, äta lunch och läsa lite medan bebis sov. Någon somnade gott i vagnen med andra ord! Jag skulle passat på att skotta lite snö och få lite extra träning men just idag så prioriterade jag dammsugningen faktiskt, haha. Idag ska jag också ge mig på att laga lite middag, så det kan ju gå precis hur som helst. Önska mig lycka till! 
 
Snart är bebis 2 månader och på måndag är det dags för både nytt BVC besök för vägning och mätning, samt föräldraträff på eftermiddagen. Det ser vi fram emot! Nästa vecka ska jag också träffa en gammal barndomskompis som jag inte träffat sedan just barndomen, som fick barn 4 dagar efter att Stina kom. Det blir kul med ännu en mamma att umgås med. Det gäller att bredda sin bekantskapskrets nu när man går hemma och de flesta andra jobbar. Det blir mycket promenader nu, med eller utan mammakompis, och det är aldelles perfekt. Även om våra omgivningar är väldigt vackra så här års så längtar vi till sommaren då vi ska gå till stranden och mysa i värmen. Håll nu bara tummarna för ännu en fin sommar! 
 
Nu måste jag köra igång med maten så jag har lite tid tillgodo vid en eventuell nödsituation i köket!