Till dig som ska ha eller precis fått barn
Publicerat den

Redan när du eller ni gjort er graviditet offentlig eller det börjar synas, så blir man enligt många "allmän egendom". Med andra ord tar sig många friheten att göra (till exempel kladda på magen) och säga vad som helst till en gravid kvinna. Saker man kanske inte gärna vill höra eller vara med om. Här kommer exempel på "nyblivna föräldrars svar (eller kanske mer en fortsättning) på graviditetens - vad stor du är, det måste vara tvillingar". 
 
1. Det spelar ingen roll att du är uppe flera gånger varje natt och stiger upp i gryningen varje morgon, sliter med att tillfredsställa och rå om en liten, liten och helt ny människa, utan du arbetar faktiskt inte och därför kan du aldrig säga att "du inte hinner." Du arbetar inte - därför borde du hinna.
 
2. Du kan heller inte börja arbeta för tidigt eftersom du då är en hemskt dålig förälder. Ena dagen mår barn bäst utav att vara hemma med sina föräldrar så länge som möjligt, medan du nästa dag får höra att du borde placera barnet på förskola (nämn för guds skull inte ordet dagis) så fort som möjligt för att det behöver stimuleras och träffa andra barn. 
 
3. Ja du kommer få frågor om hur du gör och varför med din bebis. Du kommer aldrig göra rätt (men inte heller fel, alla gör olika). Problemet är bara att dessa människor inte förstår att det inte fungerar så och att ditt barn inte kommer fara illa av att du inte gör på någon annans sätt än ditt eget. 
 
4. Inga frågor är för dumma, och att bolla med någon annan för att få tips är alltid bra om man är osäker - vilket man ofta (typ alltid som förstagångsförälder) är. Jag fullkomligt pepprar min stackars syster och mamma med frågor mest hela tiden för att det alltid känns bra att ha frågat någon, sedan bildar jag mig en egen uppfattning och gör på mitt egna sätt.  
 
5. Inga frågor är för dumma - MEN! Var beredd på att få ett svar du kanske inte alltid gillar. Folk har extremt mycket åsikter när det gäller barn och uppfostran. Och dem vet alltid bäst. Tack och lov så har jag ett par personer jag kan fråga om precis allt utan att bli dumförklarad. "Gör du så?" - följs ofta av en blick som säger att du inte kan någonting, annars. 
 
6. Även fast du är närmare 25 år så kommer du alltid att bli sedd på med ögon som säger "Åh Herregud, hur ska lilla du klara av detta? Ta hand om ett barn? Du ÄR ju ett barn". Du är med andra ord en mycket ung mamma. Detta även fast många av de som ger dig den där blicken faktiskt själva var lika ung (om inte ännu yngre) än dig när de fick sitt första barn. 
 
7. Även folk du knappt känner kommer vilja hålla i din bebis. Vill du inte det, så ska dem inte det. 
 
8. Känslan av att vilja slita av dig håret kommer komma krypandes tusentals gånger när någon börjar med sina predikningar, medan du bara står där med ett leende och håller med för att du inte orkar bry dig längre. 

9. Du kan inte heller hävda att du är trött. För du sover väl när bebisen sover?! Det är ju inte svårare än så... Eh nä, för man behöver ju inte passa på att få något gjort då nämligen utan vi mammor sover hela dagarna! 
 
 Stinas fötter. 2 dagar gamla. 
 
...Listan kan komma att bli längre i framtiden. Min dotter är bara 2,5 månad än så länge. 
OBS! Självklart finns det fantastiska saker folk säger och gör när man får barn. Det är inte lika roligt att förvarna om dock så den listan får jag bjuda på en annan gång ;) 
 
 Angus

Bra inlägg! och underbar bild

Svar: Tack snälla du ☺️
None NoneURL: http://www.angusfoto.blogg.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo