Inspirationskälla: Tuva Malmo
Publicerat den

Jag skulle vilja beskriva Tuva Malmo som ett blont energiknippe från Gävle med känsla för stil och kreativitet. Du är inte bara en jädrans löpare med killer legs, utan också en tjej med modeintresse och kanske också mat? Jag blir i alla fall alltid hungrig utav dina grymma matbilder! Men för de av mina läsare som inte hittat till din blogg än, hur skulle du själv beskriva dig och din blogg? 
- Jag skulle säga att jag är en tjej som trivs med sig själv men som ändå försöker hitta sin egen väg här i livet. I min blogg får man väldigt mycket vardag där frukost, träning och mode blandas huller om buller. Jag älskar kvalitet när det gäller bilder och har ett stort intresse för foto, som jag i framtiden gärna vill växa inom. Tre saker som är typiskt mig? Randigt, pannkaka och frukost i sängen. 

Jag som läser din blogg dagligen är mycket tacksam för att du delar med dig av så mycket varje dag!
Men varför valde du att börja blogga? 
- Jag började blogga 2006, bara av den enkla anledningen att jag ville skriva om min vardag på ett "eget ställe". Bloggen har alltid varit en stor del av mitt liv och det är ett sätt att utveckla intresset för både foto och kläder. Jag älskar att sprida inspiration och känner att bloggandet är en sorts motivation för att våga utmana sin stil.
 
Hur kommer det sig att du är så intresserad av träning och löpning? Faller det sig naturligt för dig med mycket motion eller började du av någon särskild anledning?
-Träning och speciellt löpning har alltid funnits i mitt liv. Började springa terränglöpning redan som fyraårig och sedan dess har det liksom kommit naturligt för mig. Idag tävlar jag inte, utan jag springer endast för min egen skull. Löpning är min terapi samtidigt som det är en otroligt enkel träningsform som håller igång hela kroppen. Dessutom gillar jag att svettas och flåsa när jag tränar, och då är ju löpning det perfekta alternativet!
 
Jag har sett att dina löparpass kan vara en stund och du springer ofta över 1 mil. Har du några tips till oss som kanske springer mycket men som inte riktigt kommer över den där tröskeln som kan vara vid en speciell kilometer? Min tröskel är vid 5 kilometer, sen brukar jag sällan fortsätta. 
- Jag skulle säga att man i sådana fall kan löpa den sträcka man orkar, för att sedan förlänga rundan med snabb power walk och bara hoppa runt lite. Sedan kan man utöka till att blanda pw med joggning och sedan har man gjort någon extra kilometer utan att det ska vara dödsjobbigt. Ett annat tips är att man tar några små omvägar när man väl är ute, tex spring backen en gång till, ta ett extra varv runt kvarteret, jogga runt parken istället för igenom den, och på så sätt kan man samla på sig några extra hundra meter utan att man riktigt tänkt på det.
 
Tränar du något annat än löpning? Och har du någon grym och ovanlig övning av något slag som du kan dela med dig utav? 
- Ja, jag gymmar 2-3 gånger i veckan utöver löpningen. Jag gillar som sagt att få upp pulsen när jag tränar så jag kör alltid mina övningar i superset, det innebär att man kör två övningar i hop innan man vilar, och det kan göra tiden på gymmet väldigt svettigt! Jag brukar tex köra Axelpress och sedan direkt armhävningar, då spar man tid samtidigt som hjärtat får jobba lite extra. Min favoritövning är nog fällkniven, den tränar magen och axlarna (om man håller en vikt i händerna) och kräver lite teknik. Det är en rolig övning som ändå tar ordentligt!
 
Sist men inte minst, har du något tips på mellanmål eller snacks som är bra i samband med, före eller efter, träning? Du verkar så duktig på det här med att kombinera olika sorters mat! Det ser faktiskt alltid gott ut!
- Jag kör sällan före/efter snacks nu förtiden. Äter en ordentlig frukost, tränar tre timmar senare och sedan blir det lunch direkt efteråt. Men vill jag ha lite snabb energi rent allmänt så tar jag gärna följande: 
- Kvarg med hallon, banan och kanel. 
- En riskaka med skinka och paprika
- Ett glas mjölk och en halv banan

Vi alla är olika, men jag planerar hellre min träning så jag äter riktig mat direkt efteråt istället för att äta mellis och sedan middag. Men om man inte kan anpassa sin träning så rekommenderar jag att man tar ett ägg, en macka eller en frukt efteråt för att inte bryta ner kroppen helt och hållet innan det är dags för middag. Huvudsaken är att du får i dig något snabbt så du kan påbörja din återhämtning.
 
 Klicka på bilden för att komma till Tuvas blogg
Bildkälla