Sofia Sjöström
Publicerat den

 Klicka på bilden för att komma till Sofias blogg. Bildkälla 

 

Sofia Sjöström, vi känner dig som PT-Fia, en sprudlande söt tjej med mycket kärlek att ge och med intresse för hälsa och att inspirera andra. Men hur skulle du själv beskriva dig och din blogg, för de som inte alls hittat dit än? 

 

Min blogg är en plats för oss som älskar träning utan att hetsa. Jag skriver om träningsglädje, kroppen, framgång och motgång och lägger in ett annat av mitt stora intresse: Mat och recept. Jag försöker ge en bred blandning av det som är hälsa för mig, dvs – träning-mat-vila-vardagsglädje-rörelse. Jag känner ett stort ansvar för mina läsare och kämpar för att sprida sunda och glada budskap. Dieter, träningshets och fitnessliv hittar du inte i min blogg.

 

Hur har du lyckats bli så pass populär och välkänd som personlig tränare? Idag ser vi dig ofta på NRJ, i VeckoRevyn och flera andra tidningar. 

 

Det var nog en kombination av tajming, tur och att jag inte själv visste vad jag gav mig in på. Sedan jobbar jag hårt för att vara en motpol till alla dessa ”fitinspo”, magrute-bloggare, -diettränare osv som finns i bloggosfären. Jag gör något av det och vill förmedla att vi kan träna för att vi älskar vår kropp, vill äta god och sund mat och bli den bästa versionen av oss själva. Sedan är det otroligt roligt att det är så många som hejar på mig och hälsan. Jag har fantastiska läsare i bloggen!

 

Till skillnad från oss många andra, så verkar du ha inte ha några större begär av socker och andra onyttigheter. De gångerna vi ser att du äter bakverk osv i bloggen är till och med dem ofta ganska nyttiga. Men har du någon slags last över huvudtaget? 

 

Jag älskar mörk choklad och äter det ofta flera gånger i veckan. Att jag inte har något sötsug tror jag är en kombination av den fina mat jag äter och att jag inte har några förbud. Älskar nybakade kanelbullar, mammas hembakade fika och vispgrädde. Att det ofta blir ”nyttig” fika är mest mitt intresse för mat och hur en kan leka fram nya recept med olika råvaror. Sedan är det få saker som slår en klassisk rabarber- & jordgubbspaj med grädde.

 

Du är alltid snyggt klädd! Har du några tips på var vi kan köpa våra träningskläder? Har du något favoritmärke? 

 

Oj, tack! Det här med kläder är mitt stora fall. Mode och shopping finns inte i mitt huvud. Träningskläder och träningsskor är däremot otroligt roligt och det finns massor med godbitar. Jag är ambassadör för det norska märket Kari Traa så det är naturligtvis mitt största favoritmärke. Sedan gillar jag Nike´s skor och Röhnisch sportbh:ar. Ett tips är att investera i ett par bra bastights, bra skor och sportbh. Det är verkligen värt att lägga en extra krona på så det håller länge och ger det stöd du behöver. Sedan kan du köpa billigare överdelar, jackor och färgladare kläder att variera med.

 

Jag, och många andra fastnar ofta i gamla övningar. Det är svårast att hitta bra mag och armövningar tycker jag. Har du några som du kan dela med dig utav? Kanske några som är lite ovanliga?

 

Jag gillar att jobba med gummiband. Speciellt när det kommer till att stärka ryggen så finns det många bra övningar med gummiband  - som flies, utåtrotation, rodd osv. Men dips, armhävningar, latsdrag, plankor osv är sådant som aldrig blir dåligt.

 

Du är en sån inspirationskälla och får säkert hundratals frågor i veckan från oss, dina läsare. Men vilken fråga får du mest? Och vad svarar du på den? 

 

Tack snälla! 

 

-       Hur får jag smalare lår eller mellanrum mellan låren?

-       Hur ska jag äta för att gå ner i vikt?

-       Är powerwalk effektivt för fettförbränning eller går jag i onödan?

 

Ungefär i den stilen. För att sammanfatta så – Nej, vi kan inte punktförbränna. Vi behöver styrketärna för att minska fett och öka i muskelmassa. Ökad muskelmassa innebär inte att du automatiskt kommer bli en biff, det betyder att du blir tightare i kroppen. Du bör äta regelbundet, rent och hemlagat med en fördelning av grönt, protein, bra fett och bra kolhydarter. Ät dig alltid mätt och nöjd, aldrig mer eller mindre. Många av oss äter på tok för lite och det fungerar inte. All rörelse är bra rörelse och du rör dig aldrig ”i onödan”. Gör det du gillar för då kommer du göra det hållbart. Hitta din version av träning och hälsa.

 

Din blogg är otroligt stor och du har säkert inte mycket tid över till oss småbloggare. Men läser du kanske någon mindre blogg som inte fått synas tillräckligt som du kan tipsa oss om? :)

 

Jag tycker ofta de mindre bloggarna är bättre än de absolut största. Jag gillar framförallt dessa:

 

http://lillamatderiven.blogspot.se

http://sotasaker.com

http://www.aliceaugusta.se

 

Stort tack till Sofia, PT-fia som ställde upp och tog sig tid att svara på mina frågor! Jag läser hennes blogg flera gånger om dagen och kommer hänga kvar så länge hon fortsätter blogga och dela med sig till oss! 
 

 

 

 

 

 NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo