Brev till mitt 15-åriga jag
Publicerat den

Kära 15-åriga Elin,
 
Jag vill och måste lugna dig med att säga att allt kommer förändras. Det kommer kännas skrämmande och helt omöjligt, men du kommer banne mig må fantastiskt om 10 år. Som 17-åring kommer du träffa ditt livs kärlek, om än med en lite tuff start, så är det honom du bland annat kommer flytta ihop med, resa tillsammans med och få en underbar dotter med.
 
Just nu kan det mesta kännas tufft, du vet inte vad som händer runt omkring dig och har ingen aning om vad du ska göra när du slutar gymnasiet. Ändå är det nu du tvingas välja en väg. Jag tröstar dig med att förklara att du kommer välja rätt och även om det känns som du, på bara en dag, slungats in i ett helt annat liv så kommer det bli ett fantastiskt liv i framtiden. Jag vill säga till dig att inte vara rädd, men det vet jag att du är. Du är så förbannat jäkla skiträdd att du inte vet varken ut eller in. Du ska veta att det går över och att du kommer finna ro. 
 
Bli inte för kaxig nu, det är nog först som 20 åring du kommer börja känna dig tryggare och inte leva med oro i bröstet. Du är ingen orolig person som vuxen men som tonårig är du en grubblare. Även det går över. Tänk inte så mycket, utan bara njut och gör det du vill göra. 
 
Om 9 år står du där, som nybliven mamma med uppgift att uppfostra ett litet barn. Än en gång är du superskraj men trivs bra i rollen som mamma. Du står helt plötsligt inför ett stort, stort frågetecken och det kommer förmodligen aldrig suddas ut. Du vet egentligen ingenting utan går mest på magkänsla. Och eftersom det inte finns något facit, så har jag på känn att det är den där magkänslan du kommer få lita på unden resten av ditt liv som förälder. 
 
 
 Summan av kardemumman - andas. Du mår så otroligt bra i framtiden...
 
 
 
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo